subota, 6. listopada 2012.

Čajevi, najbolji na svijetu! :)

Jedan smo od rijetkih kafića u gradu koji se može pohvaliti velikim izborom čajeva. Tek smo krenuli sa prikupljanjem najraznovrsnijih okusa i aroma, ali već do sad smo skupili desetak vrsta najkvalitetnijih čajeva i čajnih mješavina u ovim krajevima.

"Čaj kakav danas poznajemo ostao je gotovo nepromijenjen od trenutka kad ga je prema legendi otkrio kineski car Shen Nung davne 2737. godine prije Krista. Shen Nung bio je vješt vladar, kreativan znanstvenik i pokrovitelj umjetnosti. Oprezan i dalekovidan, radi zdravstvene preventive zahtijevao je da sva voda prije konzumacije bude prokuhana. Jednog ljetnog dana krenuo je u posjet jednoj od svojih pokrajina. Na pola puta zaustavio je svoju poslugu i neredio joj da mu prokuhaju vodu za piće. U tom trenutku je vjetrom nošeno osušeno lišće iz obližnjeg grma palo u kipuću vodu i obojalo ju smeđom bojom. Kao znanstvenik, Shen Nung nije mogao odoljeti, a da ne proba novonastalu tekućinu čarobna mirisa. znatiželjni car bio je oduševljen čajem, a novi je napitak odmah krenuo u osvajanje svijeta.... " (izvor: Oaza čaja)

SWEET LEMON TEA odličan je crni čaj sa umiješanim komadićima limuna osvježavajuća i ugodna okusa. Volite li crne aromatične čajeve, ovo je pravi izbor za vas.

SENCHA je najpopularniji zeleni čaj u Japanu. Izrađuje se na tradicionalan način, kratkim prženjem svježih listića biljke Camellia Sinensis, čime se održava prirodna zelena boja. Pareno se lišće preša, suši i sprema neposredno po hlađenju kako bi se sačuvala što bolja aroma čaja. Ljubitelji zelenog čaja ovim čajem dolaze na svoje.

ORANGE je Rooibos čaj sa laticama narančinog cvijeta i komadićima narančine kore. Ne sadrži kofein i odličan je osvježavajući napitak.

WHITE ANGEL je bijeli čaj obogaćen narančinom korom, cimetom, listićima badema, limunovom travom i laticama ruže i nedvojbeno je jedan od onih čajeva koji će vas očarati svojim mirisom i aromom.

STRESS OFF je biljni čaj čiji su saveznici u borbi protiv stresa listovi imele, grahova kora, gospina trava, listovi breze i koprive, limunova trava, komadići breskve, latice naranče i listovi šafranike. Jednom rječju, divota!

INCA MATE CITRUS tradicionalni je napitak iz Južne Amerike, a ponuditi nekome Mate znači poželjeti mu dobrodošlicu, gostoprimstvo i navještaj dugog prijateljstva. Mate čaj ima odlična detoksikacijska svojstva, te ga to čini jednim od najpopularnijih čajeva na svijetu.

SUPER MOOD je komadićima voća obogaćen zeleni čaj, a na spomen jagode, papaje, malina, ananasa i latica ruže svima krenu sline. Nježan i divan čaj koji će vas odobrovoljiti čim ga pomirišete!

NARANČA ĐUMBIR zeleni je čaj pikantno slatkastog okusa. Sadrži komadiće đumbira i narančine kore koji mu daju taj osvježavajući okus kojim vam obavija nepce.

PAI MU TAN SUPERIOR bijeli je čaj koji prema tradicionalnoj kineskoj medicini nosi epitet eliksira mladosti i dugovječnosti. Zbog pažljive selekcije i minimalne obrade, iznimno je bogat antioksidansima, te u svom okusu ne sadrži trpkost.


Ono što je bitno napomenuti vezano uz konzumaciju navedenih čajeva je da čaj u vodi treba odstajati svega 3,4 minute kako bi se dobila sva punoća okusa, više od toga je nepotrebno, jer dužim stajanjem u vodi čaj postaje prejak.



Nema komentara:

Objavi komentar